החזרי מס הכנסה
כיום עובדים רבים משלמים מיסים גבוהים בהרבה מהמס שהם צריכים לשלם בפועל, והם זכאים לקבל החזרי מס הכנסה. האם גם אתם יכולים לקבל? בדקו עוד היום בקלות ובמהירות האם אתם זכאים ותקבלו כסף בחזרה!
מגיע לכם כסף בחזרה!
משדרנו מעסיק צוות מקצועי של עורכי דין, רואי חשבון, יועצי מס, כלכלנים ומתמחה בהחזרי מס הכנסה עבור שכירים. מטרתו העיקרית של של צוות המשרד היא להביא למיצוי זכויות מלא של לקוחותינו השכירים ולהחזיר להם כספים עודפים ששילמו למס הכנסה.
משרדנו בעל ניסיון של מעל 20 שנה והוא מספק מענה כולל ומקיף בתחום מיסוי והכל תחת קורת גג אחת.
צוות המשרד אמון על איסוף והפקת כל המסמכים הנדרשים והתהליך מתבצע באמצעותנו ללא צורך באיסוף מסמכים או בירקורטריה מצד הלקוח.
משרדנו רשום כמייצג ברשות המיסים וביטוח לאומי.
- 1 מיליארד ש"ח - אומדן המיסים העודפים המשולים מדי שנה על ידי הציבור - מיעוטם מגיש דוח להחזר מס.
- 2 מיליון אנשים - כמות האנשים שרשות המיסים חייבת להם כסף בשנים 2013-2019.
- 3.6 מיליארד ש"ח - אומדן המיסים העודפים ששילמו אזרחים שאינם חייבים בהגשת דוח בשנים 2016-2019.
צוות המומחים יעבור על הנתונים ויעשה בדיקה מקצועית לבחינת הזכאות
אנו מכינים את כל הדוחות עבורך ושולחים לרשות הרלוונטית
קבלת הכסף ישירות לחשבון הבנק שלך!
- 20 שנות ניסיון
- תהליך פשוט ומהיר ללא צורך באיסוף מסמכים!
- צוות מקצועי הכולל רו"ח, עו"ד, שמאים וכלכלנים
- שירות וזמניות ללא פשרות
למה אני זכאי לקבל החזרי מס הכנסה?
אי מיצוי זכויות היא תופעה רווחת לפיה מי שזכאים להטבות מס וזכויות שונות אינם ממשים אותם באופן מלא. לכן, נוצר מצב שבו זכאים לקבלת החזרי מס הכנסה, משלמים מיסים גבוהים בהרבה מסכום מס שהם צריכים לשלם בפועל. זאת מפני שהם לא מודעים לזכאות זו. תופעת תשלום מס עודף, נפוצה מאוד בקרב העובדים השכירים בישראל כפי שיוסבר בהמשך.
כיצד נגבה מס הכנסה?
תשלום מס לפי הכנסות עובדים שכירים בישראל נגבה מכוח פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ”א -1961. משטר המס שהחיל המחוקק קובע מס שיושט על הנישום באמצעות מדרגות מס שנתיות שמטרתם לקבוע שיעורי מס שיושטו לפי הכנסותיהם. כלומר, שיטת המס כפי שנקבעה באמצעות המחוקק בוחנת את מכלול הכנסותיו ונסיבותיו האישיות של הנישום ברמה שנתית. אולם, בפרקטיקה, שכירים בישראלים אינם מגישים דוח בסוף שנה אלא משלמים מס הכנסה בראיה חודשית. במצב דברים זה – גבית מס חודשית תגשים את כוונת המחוקק שקבע שיטת מס שנתית, אך ורק אם הכנסותיו ומאפייניו האישיים של הנישום היה ללא שינוי כלל במשך כל תקופת עבודותו.
פער בין כוונה לגביה
שיטת גביית מס הכנסה נשמעת נכונה על הנייר, אך בחיים האמיתיים אנו רואים שונים בינה לבין הגביה עצמה. כל שכיר יודע שהחיים דינאמיים ומרביתם עוזבים עבודה, יוצאים לחופשות לידה, מושכים קרנות השתלמות, משכורתם משתנה מעת לעת והם עובדים במספר מקומות עובדה במקביל ועוד. לפיכך, הפער בין כוונת המחוקק להחיל משטר מס שנתי לבין פרקטיקת גבית המס החודשית שנהוגה הוא שמשפיע על ההפרשים בין המס שמשולם בפועל לבין מס האמת שעל הנישום לשלם, והוא למעשה המחולל העיקרי לתשלומי מס עודפים בגובה מילארדי שקלים שמשולמים מדי שנה באמצעות ציבור השכירים בישראל. לשם כך, עובדים רבים בישראל מעוניינים לקבל החזרי מס הכנסה והטבות מס.
החזר מס הכנסה בעקבות מיסים עודפים
מדוע מגיע לכם החזרי מס הכנסה? ובכן, בדוח ביקורת שנתי של מבקר המדינה בעניין מיצוי הטבות המס ברשות המיסים משנת 2021 קבע מבקר המדינה כי אומדן המיסים העודפים המשולם ביתר מדי שנה על ידי הציבור נאמד בסך של 1 מילארד ש”ח. לפי חישובי רשות המיסים נכון לשנות המס 2016-2019, המדינה חייבת בכ- 2 מיליון מקרים סך כולל של 3.6 מיליארד ש”ח. עוד העלו ממצאי המעקב כי מאות אלפי משפחות ששילמו מס ביתר כלל אינן מגישות דוחות להחזר מס ולפיכך אינן ממצות זכויות. החזרי מס הכנסה יחזירו לכם את הכסף שמגיע לכם!
חובת הנישום לבקש החזרי מס הכנסה
רשות המס אינה פועלת מיוזמתה כדי לוודא החזרי מס הכנסה לנישומים, ולמעשה לא חלה עליה חובה כזו. חובתו של כל נישום לבדוק בכל סוף שנה האם הוא זכאי לקבל החזרי מס הכנסה ובמידת הצורך להגיש דוח לרשות המיסים כדי לדרוש מה שמגיע לו. בהקשר זה כתב מבקר המדינה: ”גם כאשר היה בידי הרשות מידע בדבר פגיעה כספית באזרחים שלא מיצו זכותם, היא לא פעלה ביוזמתה להחזרת סכומים אלו, ולא הודיעה לאזרחים כי לפי נתוניה הם זכאים להחזר“.